1) Herää ihan liian aikaisin nukuttuun aikaan verrattuna. Torkuta herätyskelloa ja vetkuttele mahdollisimman pitkään. Lopulta nouse ylös ja laita itsesi kuntoon reippaasti ja ripeästi.
 
2) Juuri kun olet lähdössä töihin, huomaa kissasi pissalla lhiekkalaatikon vieressä lattialla lojuvien yöhousujesi päällä. Pese sotku, laita housut likoamaan äläkä ole vihainen kissallesi, sillä sinunhan vikasi se oli, kun et ollut muistanut puhdistaa hiekkalaatikkoa. Ota opiksesi tästä protestipissasta. Tämän episodin alkaessa huomaat, ettet ehdi sekä siivota kissasi sotkuja että polkea pyörällä töihin, joten päätät mennä töihin autolla, sillä vihaat myöhästymistä.
 
3) Ole kaikesta kissanpissasta huolimatta ensimmäisenä töissä. Ihmettele yksin toimistossa, miksei kukaan ole paikalla. Aikasi kuluksi kirjoittele vähän koulujuttuja. Tutustu työympäristössäsi pyöriviin ihmisiin kahvihuoneessa. Lounasta työkavereidesi kanssa, osallistu palavereihin ja muihin työtehtäviin. Nauti siitä, miten paljon saat oppia päivän aikana ja miten paljon uusia näkökulmia ja ajatuksia päivän tapahtumat sinussa herättivät.
 
4) Kotimatkalla poikkea ostamaan itsellesi pyöräkori.
 
5) Kotona hoida muutama juokseva ja ehkä unohtunutkin asia pois päiväjärjestyksestä.
 
6) Asenna pyöränkori. Ensi kuitenkin soita Petepetelle saadaksesi henkistä tukea, että pystyt kyllä asentamaan mokoman laitoksen kulkuneuvoosi tekemättä sen suurempia mokia. Asentaessasi koria paikalle tulee ystävällinen, englantia puhuva naapurisi ja tarjoaa apuaan pyöränkorin asentamisessa. Yhdessä saatte pyöränkorin paikoilleen. Ole kiitollinen naapuristasi ja iloitse siitä, että vielä on olemassa sitä kunnon vanhanajan naapuriapua.
 
7) Kun pyöränkori on paikoillaan, lähde käymään pikkusiskosi luona YO-kylässä hakemassa jotain sinne jäänyttä. Menomatkalla polje lujaa, nauti vauhdin hurmasta ja siitä, että samalla kun naapurisi auttoi pyöränkorin asentamisessa, hän nosti myös pyöräsi ennen hieman liian matalalla ollutta tankoa.
 
8) Kun lähdet takaisin kotiin, valitse jokirannassa tai sitä läheltä kulkeva maisemareitti kotiin. Iloitse siitä, miten kevyt pyörällä on polkea ja että ilma on kaunis ja silmä saa nauttia hienoista maisemista. Jokilaivojen ohi ajaessasi hämmästele sitä, miten kaikkialla on terassilla istuvia ihmisiä, vaikka on vasta maanantai.
 
9) Kun olet taas päässyt kotiin, kirjoita uusi postaus päivänkulustasi blogiisi(joka on muuten ollut ihan luvattoman kauan tauolla), ole kiitollinen ja toivo, että muutkin osaisivat iloita päivän aikana kokemistaan arkisista ja pienistä asioista.
 
10) Siivoa hieman kotiasi ja pakkaa laukkusi huomenna alkavaa leirikoulua varten. Mene nukkumaan hyvissä ajoin. Ole kiitollinen tästäkin päivästä, jonka olet saanut Luojaltasi lahjaksi. Lue Psalmi 139 ja iloitse!
 
"Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut." -Ps.139:16-